W listopadzie zorganizowany został kolejny
TYDZIEŃ PROMOCJI ZDROWIA. W tym roku tematem wiodącym była równowaga kwasowo-zasadowa w organizmie.
Podczas alkalicznego tygodnia przygotowywaliśmy i serwowaliśmy potrawy z przewagą produktów zasadotwórczych. Uświadamialiśmy młodzieży jak ważny jest dla naszego samopoczucia i zdrowia fakt utrzymania równowagi w organizmie. Każdy dzień był dedykowany innej grupie warzyw. Zorganizowaliśmy dzień:
- Zup świata
- Kiszonek
- Roślin okopowych
- Dyni i cukinii.
Każdorazowo przygotowywana była przez uczniów klasy IIIA przekąska, zupa, danie główne oraz deser (z użyciem warzyw oczywiście).
Gotowe potrawy można było degustować w naszej szkolnej kawiarence, w której na młodzież czekały ciekawe informacje dotyczące równowagi kwasowo-zasadowej.
Przejdź do galerii