Kolejny już raz w naszej szkole zorganizowany został Tydzień Promocji Zdrowia. W każdym kolorowym dniu uczniowie mogli skosztować pełnowartościowy posiłek. Zaczynaliśmy od zupki (dyniowej, barszczyku, brokułowej czy kremu z białych warzyw). Poznawaliśmy proste produkty w różnych odsłonach, dotąd dla niektórych nieznanych, jak np. carpaccio z buraka czy kaszotto-pęczotto. A na koniec rozkoszowaliśmy się pysznymi deserami – uwaga! ciastem z dyni, buraków, szpinaku czy fasoli. Dodatkiem witaminowym były zawsze koktajle owocowo-warzywne na słono i na słodko.
Naszą tygodniową rozpustę kulinarną zakończyliśmy BIEGIEM PO ZDROWIE. Wszyscy chętni z nauczycielami na czele w czapkach, szalikach i rękawiczkach ruszyli na marszobieg w pięknej zimowej scenerii.
Więcej zdjęć wkrótce